Felvonulás Pomáz napján

Felvonulás Pomáz napján

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Karácsonyi éneklés

Karácsonyi éneklés

Végzőseink keringője

Végzőseink keringője

Tanévnyitó

Tanévnyitó

Tökfaragás

Tökfaragás

Reneszánsz évnyitó

Reneszánsz évnyitó

40 éves a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola

40 év, ami igazából 120, hiszen iskolánkat 1901-ben alapították, és 40 évvel ezelőtt költözött jelenlegi helyére, a Mátyás király utcába.

40 év alatt megannyi diák élte itt mindennapjait, hol rettegéssel egy-egy dolgozat vagy felelés miatt, hol izgalommal egy gyereknapi rendezvény, Suli-buli vagy Mátyás gála miatt. Megannyi pedagógus nevelte és tanította legjobb tudása szerint a csillogó szemű, tudásra szomjazó gyermekeket. Megannyi szülő bízta iskolánkra féltve őrzött kincseit, a gyermekeit.

Úgy gondoltunk, hogy ezt a kerek évfordulót méltó módon kell megünnepelnünk, így visszautaztunk egy kicsit az időben egészen Mátyás király korába. Az idei tanévnyitón minden osztály jelmezben vett részt egy-egy Mátyás korabeli szakmát megjelenítve. A szülők, gyerekek és osztályfőnökök a nyár utolsó napjait a jelmezeken ötletelve, és azokat elkészítve töltötték, hogy minél színesebb forgatag legyen az első napunkon.

A célunk sikerült, hiszen szeptember 1-jén egymás után sorakoztak fel a kovácsok, vincellérek, íródeákok, szakácsok, mind-mind fantasztikus korabeli jelmezekben.

Az évnyitó ünnepély kezdetén az iskola zászlaját hozta be a 3 ünnepi díszbe öltözött 8-os diákunk, majd az első osztályosok vonultak be tanítóikkal és óvónőikkel. Természetesen az ünnepségről nem hiányozhatott a király és udvarnépe sem igazgatónk, Molnár-Bruder Géza és a tantestületünk személyében.

Ünnepi műsorunkban közreműködött a Teleki-Wattay Művészeti Iskola két tanára, Blaskó Mihály és Veres Zoltán, akik reneszánsz zenéket játszottak nekünk. A két iskola élete néhány éven keresztül szorosan összefonódott, így nagy öröm volt számunkra, hogy vállalták a fellépést! Köszönjük szépen nekik, hogy színesebbé tették évnyitó műsorunkat!

Szeptember 1-jén kiemelt szerepet kapnak első osztályos diákjaink, akiket minden évben ezen a napon avatunk mátyásos diákokká. Idén is az ötödikes testvérosztályoké volt ez a feladat. A reneszánsz sálat és kitűzőket, melyekkel apródokká avattuk első osztályosainkat, Rusznákné Kuik Andrea és Jelencsics Imre készítette el. Köszönjük szépen a munkájukat!

A műsort a 6.b osztály fantasztikus reneszánsz tánca zárta, a felkészítésben köszönjük szépen Bruckerné Mikula Ildikó és Gál Anita munkáját!

Egy különleges, színes, korhű műsorral nyitottuk meg ezt a szívünknek fontos tanévet.

Köszönjük szépen a Pomázi Művelődési Háznak a kölcsönadott paravánokat és a Teleki-Wattay Művészeti Iskolának a kölcsönadott jelmezeket!

Köszönjük szépen Faragó Rékának, Inczédyné Számedli Anikónak és Krisztián Barbarának a fantasztikus dekorációt, Nagy Tamásnak pedig az előkészületekben nyújtott segítségét, munkáját!

Köszönjük szépen Kovács Antal és Szilvássy Roland szülőknek az elkészített fotókat!

A legnagyobb köszönet Sósné Fenyvesi Renátát és az Ara Online menyasszonyi ruha és kellék szaküzlet csapatát illeti, akik a nyár folyamán gyönyörű reneszánsz ruhákat varrtak a tantestületnek és a táncos diákoknak, így Mátyás király korához méltón jelenhettünk meg ezen a kivételes évnyitó ünnepségen! Nélkülük nem lett volna ilyen gyönyörű az első napunk!

Ez a tanév az ünneplésről fog szólni, sok-sok színes, különleges programmal készülünk még, melyekre szeretettel várjuk nem csak jelenlegi diákjainkat és szüleiket, hanem régi diákjainkat és pedagógusainkat is!

Érdemes figyelemmel követni iskolánkat!

A szervezők: Bruckerné Mikula Ildikó, Gál Anita, Inczédyné Számedli Anikó

Kovács Antal képei
Szilvássy Roland képei