Felvonulás Pomáz napján

Felvonulás Pomáz napján

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Karácsonyi éneklés

Karácsonyi éneklés

Végzőseink keringője

Végzőseink keringője

Tanévnyitó

Tanévnyitó

Tökfaragás

Tökfaragás

Hiányoztok!

Hiányoztok!

A festészet napja 2019

Iskolai hagyományaink része a magyar festészet napjáról való megemlékezés. Idén kicsit rendhagyó módon – mivel október az építészet hónapja is – a gyerekek Pomáz épített örökségét is megismerhették Könczöl Dánielné helytörténész, iskolánk nyugdíjas pedagógusa által tartott előadás keretében.

Az előadáshoz kapcsolódó alkotások tárgyköre is inkább az építészethez, a belsőépítészeti tér díszítéséhez, megvilágításához kapcsolható üvegablaktervek és díszek készítése volt. A felső tagozatban a gyerekek üvegablakterveket készítettek, amit megelőzött olyan festészeti példák bemutatása, amelyek az épített térrel – utcaképekkel, városképekkel, vagy egy adott épület legjellemzőbb formai, szerkezeti elemeivel – építkezik. Az alsósok a Pomázon található épületek, kerítések, kapuk díszítőelemeinek felhasználásával ablakdíszeket alkottak.

Példaértékű volt a gyerekek hozzáállása az alkotási folyamatban. A színvonalas tervek iskolánk lépcsőházi ablakait fogják díszíteni. A legszebb munkákat beadó osztályok, egyéni alkotások jutalmazása a szünet utáni héten lesz.

Köszönöm az iskolai alapítványnak az eszközöket, és köszönöm a kollégák lelkiismeretes munkáját.

Lázárné Könczöl Fruzsina

képek