Felvonulás Pomáz napján

Felvonulás Pomáz napján

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Karácsonyi éneklés

Karácsonyi éneklés

Végzőseink keringője

Végzőseink keringője

Tanévnyitó

Tanévnyitó

Tökfaragás

Tökfaragás

Légy-ott tábor – Gárdony 2019

Iskolánk immár hetedik esztendeje szervez honismereti tábort felső tagozatos diákjainak, melyet angol, sport és kézműves foglalkozások tesznek színesebbé évről évre. Mindig figyelünk arra, hogy a helyszín, a látnivalók, a foglakozások új élményekkel gazdagítsák nebulóinkat. Fontos szempont, hogy nyári szünet lévén, víz mellé verjük táborunkat és előtérbe helyezzük azt is, hogy a gyerekek megismerkedhessenek egy-egy üzem, vagy gyár működésével, láthassák a termékek elkészülésének folyamatát is.

Az idei program helyszínét a Velencei-tó adta. Az odafelé vezető úton megtekintettük a Szabó Üveg Kft. manufaktúráját Tárnokon, ahol karácsonyfadíszek készülnek az üvegfúváson át, a festésen keresztül, a csomagolásig. Itt a gyerekek is készíthettek egy-egy karácsonyfa gömböt, amit majd decemberben feltehetnek a család karácsonyfájára. Utunk során megálltunk egy piknik erejéig a Martonvásári Brunszvik Kastélynál is, majd elfoglaltuk a bázisunkat, ami egy hétig adott otthont csapatunknak.

Táboron belül a rengeteg strandolást és a vízi sportot angol nyelvi foglakozások, kézműves alkotások készítése és közösségi játékok tették változatossá. A gyerekeket délelőtti, délutáni és esti programok csalogatták. A hazafelé vezető úton pedig Európa legnagyobb fém madarának szárnya alá bújtunk a rekkenő meleg elől.  A Fine Dining ebédet követően pedig egy vízi-csúszda parkban zártuk közös élményeinket.

Mindig tudtuk, hogy a pedagógus pálya során nem csak oktatunk, de bizony nevelési feladatokat is el kell látnunk, viszont az idei táborban a hangsúly a nevelési helyzetek felé torlódott. Egy hét együttélés során nagyon sok élethelyzet adódik, amit rutinnal, tudatosan, erkölcsi- etikai tartásunknak megfelelően kell kezelni. A gyerekek, a generációk változnak, de az örök értékekhez ragaszkodnunk kell. Így megtanultunk kulturáltan étkezni, beszélni, köszönni, közlekedni, közösségben létezni, együtt játszani, sokat beszélgetni, egymás érzéseire odafigyelni, toleránsnak és önzetlennek lenni. Reméljük, hogy hazatérvén is megmaradnak tanulóink új-jó szokásaik, amit mind a jövő tanévben, mind társadalmi szerepeikben is hasznosítani tudnak majd.

Köszönjük Pomáz Város Önkormányzatának és a Pomázi Nebulókért Alapítvány támogatását.

Kívánunk mindenkinek további tartalmas időtöltést a nyárra!!!

A Légy-ott tábor szervezői: Beregszászi Katalin, Inczédyné Számedli Anikó és Lévayné Czirók Margit

Pomázi Mátyás Király Általános Iskola