Tanévnyitó

Tanévnyitó

A nyolcadikos lányok tánca.

Felvonulás Pomáz napján

Felvonulás Pomáz napján

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Karácsonyi éneklés

Karácsonyi éneklés

Végzőseink keringője

Végzőseink keringője

Majális a foglalkoztató otthonban

„A tánc olyan boltív két lélek között, amely képes nagy távolságot átívelni.”

A Csobánkai Kraxner Alajos Speciális Foglalkoztató Otthonból évek óta felkérik iskolánk diákjait, hogy a júniusi majálisukon néhány produkcióval színesítsünk a bent lakók életét, varázslatosabbá tegyük ezt a napot számukra.

Az otthonban értelmileg akadályozott felnőtteket ápolnak, rehabilitálnak, munkalehetőséget biztosítanak számukra, céljuk, hogy a fogyatékkal élő embereket visszavezessék a társadalomba.

Minden évben örömmel veszünk részt a majálison, hiszen ezzel mi is segíthetjük ezt a folyamatot, gyerekeinket pedig nyitottabbá, elfogadóbbá, érzékenyebbé tehetjük, hidat építhetünk két falakkal körülvett világ közé, melyekben más emberek élnek, de egytől-egyig fantasztikusak és értékesek.

Nehéz egy ilyen találkozásra felkészíteni a gyerekeket, hiszen számukra ez egy idegen helyzet. A hétköznapi életben ritkán kerülünk ilyen szituációba, vagy ha kerülünk is, hajlamosak vagyunk elmenni mellette, nem foglalkozni vele.

A lányok eleinte megszeppenve fogadták az ápoltakat, nincsenek hozzászokva ahhoz a közvetlenséghez és nyitottsághoz, mellyel fogadtak minket. Sokat tanulhatnánk tőlük a problémák elengedéséről, a boldog pillanatok megéléséről, a feltétel nélküli szeretetről.

Az előadott táncainkat áhítattal figyelték, hatalmas tapssal jutalmazták. A szereplés után közös táncra hívtuk őket. Azt eddig is tudtuk, hogy a táncnak milyen fantasztikus hatásai vannak, de hihetetlen volt látni, ahogy összekapcsol két világot. Leomlottak a falak és határtalan boldogság volt mindenki arcán. Óriási mosollyal és örömkönnyekkel búcsúztunk el egymástól.

Fantasztikus érzés volt megélni ezeket a perceket!

Legyünk nyitottak a világra, embertársainkra és csodák történnek velünk!

képek a látogatásról

A foglalkoztató intézmény vezetőjének köszönőlevele:

Tisztelt Igazgató úr!

Iskolájának tanulói mai napon ismét nagyon színvonalas előadással kedveskedtek a Kraxner Alajos Speciális Foglalkoztató Otthon és Intézményei lakóinak.

Az elmúlt években több alkalommal tettek eleget meghívásunknak. Az iskola tanulóinak műsora mindannyisszor osztatlan sikert aratott, ezzel együtt kimagasló példát mutatnak mind a diákok, mind az őket felkészítő pedagógusok abban is, hogy hogyan mozdítsuk előre a társadalmi elfogadást, hogyan előzzük meg a kirekesztést.

Tisztelettel adózunk munkájuk előtt, és ezúton is nagyon szépen köszönjük, hogy rendezvényünk színvonalát emelték!

Üdvözlettel,

Huszár Viktória

 

Köszönjük a kísérő pedagógusok, Bruckerné Mikula Ildikó és Gál Anita elhivatottságát!