Felvonulás Pomáz napján

Felvonulás Pomáz napján

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Végre birtokba vették a gyerekek az új játszóteret!

Karácsonyi éneklés

Karácsonyi éneklés

Végzőseink keringője

Végzőseink keringője

Tanévnyitó

Tanévnyitó

Tökfaragás

Tökfaragás

Reneszánsz évnyitó

Reneszánsz évnyitó

Erdély – Erzsébet tábor 2018

Az idén először jártunk az Erzsébet program külföldi táborában, Ivón. A település Hargita megyében Csíkszereda és Gyergyószentmiklós között van az erdőben.

A több, mint tizennégy órás út minden pillanata új élményeket hozott. Biztonsági őrök, ifjúsági segítők és a Szentendrei Skanzen kis vonatának utaskísérője is a csoporttal utazott.

A százötven fős tábort két budapesti iskolából érkezett csoporttal osztottuk meg. A legelső nap feljutottunk a Madarasi Hargitára, ahol a kopjafák között áfonyát csipegettünk.

A vadasparkban szarvasokat, rókát, vaddisznót, madarakat, tündérrózsákat, gombákat láttunk, a medvék valahol a kerítésen kívül irigykedtek. Útvonalaikról a tábor gondnoka beszélt, aki elkísért bennünket a vízenergiával működő fűrészmalomhoz, végigizgulta a tábori olimpiát, s az éjszakai  bátorságpróbán sem hagyott kétséget afelől, hogy medve híján is elég talányos egy éjszakai csűr. Nyári vizes élményünk a szentegyházi strand utóvulkáni működésből származó gyógyvizéhez kötődött, mely minden apró sérülést hihetetlenül gyorsan orvosolt. Jártunk Tamási Áron sírjánál, Csíksomlyón a zarándokhelyen, a parajdi sóbányában, Korondon vásárolhattak ajándékot a gyerekek. Kóstoltunk helyi kürtős kalácsot és “borvizet”. Készítettünk a családoknak kézműves ajándékot a fotók mellé. Esténként tábortűznél énekeltünk és csárdás lépést tanultunk. A szentegyházi zeneiskola növendékeiből kinőtt zenekar húzta a jól ismert dallamokat. Köszönet Bakai Andrea és Krisztián Barbara tanárnőknek a kíséretért, minden résztvevő gyereknek az aktív, fegyelmezett részvételért, amit a táborvezetés oklevelekkel és tiszteletbeli szervezői cím adományozásával díjazott. Köszönet a gyerekek, szülők és kollégák nevében az Igazgató Úrnak, hogy lehetővé tette részvételünket!

Szilvi néni

képek